Дієтологія. Базовий рівень.

Витончені лінії тіла, грація й жіночність — синоніми стрункості. Та буває, що природа не нагороджує тонкою талією та ідеальними модельними параметрами. Комусь до вподоби пишні форми, хтось навпаки намагається приховати зайві сантиметри під одягом або шаром комплексів.

 

Курси дієтології  — це шлях не лише до досягнення поставлених цілей щодо дотримання режиму і правил збалансованого харчування, й оптимальних фізичних навантажень. Ви отримуєте можливість стати доброю феєю для багатьох жінок і допомогти втілити їхні мрії про струнку фігуру в реальність.

 

Програма курсу:

– Введення в дієтологію та нутріціологію. Взаємозв’язок з іншими науками. Основні поняття збалансованого харчування. Цінність їжі та води в житті людини. Питний режим. Аналіз якості та вибір води.

 – Харчові нутрієнти. Макронутрієнти в організмі людини та їхня добова потреба. Білки: функції та харчові джерела.

 – Жири. Класифікація ліпідів, їх енергетична та біологічна цінність. Транс-жири. 

 – Вуглеводи. Харчові джерела простих і складних вуглеводів. Цукрозамінники. Роль вуглеводів у розвитку цукрового діабету та метаболічного синдрому.

 – Роль вітамінів, макро- та мікроелементів в життєдіяльності організму. Дефіцит нутрієнтів

 – Травна система: будова та функції шлунково-кишкового тракту. Лімфатична та ендокринна системи людини.

 – Кислотно-лужна рівновага організму. Гомеостаз. Обмін речовин: метаболізм, катаболізм, анаболізм. Основний обмін.

 – Надмірна маса тіла та ожиріння. Анорексія. Булімія. Поняття про дієтотерапію.

 – Раціональне харчування різних вікових груп. Поняття про вегетаріанство, голодування, сироїдіння та роздільне харчування. Небезпека та наслідки для здоров’я.

 – Алгоритм ведення та супровід клієнта. Правила складання добового раціону харчування при схудненні, наборі і підтримці ваги.