Дієтологія

Дієтологія для фітнес-тренерів та масажистів

Програма курсу:

1. Дієтологія. Основні поняття збалансованого харчування.
2. Будова та функції фізіологічних систем, пов’язаних із харчуванням (травної, ендокринної та лімфатичної систем.)
3. Роль гормонів у фітнесі та спорті.
4. Вода. Питний режим при фізичному навантаженні.
5. Білки в фітнесі та спорті. Потреба в білку при наборі маси тіла і схудненні. Основні джерела.
6. Види білкових коктейлів і їх доцільність при заняттях фітнесом і спортом.
7. Ліпіди класифікація. Транс- жири та їхній вплив.
8. Ліпіди. Функції та значення для організму.
9. Вуглеводи класифікація, значення. Глікемічний індекс.
10. Вітаміни і мінерали: класифікація, функції, потреба, харчові джерела;
11. Жироспалювачі класифікація. Позитивні і негативні сторони.
12. Інструментальні способи вимірювання параметрів і композиції тіла. Формули розрахунку обміну речовин з урахуванням антропометрії;
13. Метаболізм та метаболічні розлади. Метаболічний вік.
14. Целюліт. Класифікація та діагностика. Комплексний підхід.
15. Значення фізичної активності при корекції ваги.
16. Практика: покроковий алгоритм розрахунку раціону на основі цілей клієнта.