Дієтологія в косметології

Програма курсу:

1. Загальні принципи збалансованого харчування. Дієтологія в косметології.
2. Біохімічні процеси на рівні клітини. Молекулярні механізми впливу нутрієнтів на біосинтез колагену.
3. Білковий, ліпідний та вуглеводневий обмін. Класифікація, функції, харчові джерела та добова потреба.
4. Вітаміни жіночої краси. Макро- та мікронутрієнти в косметології.
5. Анатомія і фізіологія травної системи. Принципи засвоєння їжі. Як все це впливає на красу?
6. Шкіра та нирки – як органи виведення метаболітів і підтримки водно-електролітного балансу.
7. Водний баланс та краса організму.
8. Гормони, що впливають на травлення і стан шкіри.
9. Метаболізм та метаболічні розлади. Метаболічний вік.
10. Целюліт. Класифікація та діагностика. Комплексний підхід.
11. Харчування в профілактиці шкірних захворювань.
12. Основні принципи Anti-aging. Антіейдж-продукти: їжа для схуднення або омолодження.
13. Особливості дієтологічної підтримки при апаратних засобах корекції фігури.
14. Різновиди дієт. Поняття про вегетаріанство, сироїдіння, голодування та роздільне харчування. Небезпека та наслідки для здоров’я і краси.